Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wormer
 
 
Predikant Predikant

Mijn naam is Bart Vijfvinkel. Ik werd geboren op 31 januari 1965 in Den Haag geboren uit een Hollandse vader en een Indische moeder. Ik heb één broer (1959).
 
Het grootste deel van mijn jeugd heb ik doorgebracht in Arnhem waar ik op catechisatie onder de indruk kwam van de Bijbelse verhalen en de christelijke traditie.
 
Ik besloot daarom theologie te gaan studeren. Na twee jaar stapte ik over van Utrecht naar Amsterdam. De theologische faculteit daar was klein en had een eigen traditie: de zogenoemde Amsterdamse School. Deze richting in de theologie legt veel nadruk op de tekst van de bijbel zoals die is vastgelegd. De woorden zijn op goudschaaltjes gewogen en vertellen in die vorm het verhaal van God en mensen. Daarnaast was het vak `Oecumenica` in Amsterdam erg belangrijk. Daar leerde ik veel over theologie in de Derde Wereld. Het verhaal van God wordt door verschillende mensen, met verschillende achtergronden en in verschillende culturen anders gelezen.
 
Tijdens mijn studie ontstond ook de wens om predikant te worden. Een prachtig vak door de dagelijkse omgang met verhalen (met grote en kleine letter) en mensen.
 
Ik ben gemeentepredikant geweest in Hummelo (Achterhoek), Oostzaan en Assendelft en geestelijk verzorger in een verzorgings-/verpleeghuis in Harderwijk. Op 11 november 2018 werd ik in een feestelijke dienst als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente in Wormer.
 
Ik ben vader van Tobias Bart (2000) en ben getrouwd met Emmy Molenaar.
 
Mijn hobby’s: ik hou van muziek (luisteren en spelen (piano), het bezoeken van steden en musea, lezen, koken en fotograferen. Ik ben beeld- en eindredacteur van het theologisch tijdschrift `Ophef'.
 
www.bartvijfvinkel.nl
 
terug
 
 
 
 
Gebruikersplan Nieuwe Kerk

Gebruikersplan

 
 
Brieven ds. Bart Vijfvinkel

Om bij te dragen aan de onderlinge verbondenheid en om contact met de gemeente te onderhouden schrijft de predikant van onze gemeente, ds. Bart Vijfvinkel, in deze periode van corona brieven aan de gemeente.
De laatste zeven brieven kunt u op onze website lezen door hieronder de betreffende brief aan te klikken.

Uit de coronabrieven (1)
Brief 21 april 2021
Brief 30 maart 2021
Brief 11 maart 2021
Brief 25 februari 2021
Brief 3 februari 2021
Brief 28 januari 2021


 
 
Wij staan vermeld op:

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.